Anonym údajně vyhrožoval vybuchnutím bomby v bytě šéfa ČSSD Paroubka

Anonymní telefonát v pátek údajně vyhrožoval vybuchnutím bomby v bytě expremiéra a šéfa ČSSD Jiřího Paroubka v Praze 5. Podle mluvčí pražské policie Evy Miklíkové přijal anonymní hrozbu krátce před třináctou hodinou operátor na lince 158. Uložení bomby v Paroubkově bytě oznámil muž se starším hlasem, který hovořil slovensky, uvedla mluvčí. Policistům prý upřesnil, že výbušnina má explodovat kolem sedmnácté hodiny. Operátor proto okamžitě informoval příslušníky z útvaru ochrany ústavních činitelů, kteří mají Paroubkovu ochranu na starosti.

Pražští kriminalisté nyní anonym prošetřují pro podezření z trestného činu šíření poplašné zprávy. Neznámý muž podle Miklíkové telefonoval z veřejného telefonního automatu v Praze 1, kde policejní technik zajistil stopy. Kriminalisté také vyhodnotí záznamy kamer umístěných v těchto místech. "Na případu kriminalisté intenzivně pracují a po pachateli pátrají," uvedla mluvčí.

"Nechci věci přeceňovat ani podceňovat. Není to poprvé, kdy se podobná věc přihodila. Podobné výhrůžky jsem zažil již jako předseda vlády ČR," uvedl Paroubek v prohlášení, které poskytl ČTK. Dodal, že policie má jeho plnou důvěru a že nepožádal o více osobních ochránců ani o další výjimky.