ČEZ v příštích deseti letech nabere 2600 nových pracovníků do jaderné energetiky

Energetická společnost ČEZ posílí svá oddělení jaderné energetiky. V příštích deseti letech přijme zhruba 2600 nových zaměstnanců do stávajících jaderných elektráren a do týmů připravujících nové bloky. Nyní společnost v jaderné energetice zaměstnává kolem 2900 lidí. ČTK o tom informovala mluvčí ČEZ Alice Horáková. Skupina ČEZ zaměstnává v Česku více než 22.700 lidí.

ČEZ podle mluvčí při chystaném náboru připravuje vytvoření nových pozic, část nových pracovníků by pak měla nahradit stávající zaměstnance, kteří například odejdou do penze nebo se přesunou jinam.

"Energetika je stále ještě velkou částí české veřejnosti vnímaná jako obor pro chlapy, to už ale dávno neplatí. Velmi mě těší, že se nám daří pro energetikou nadchnout stále více žen," řekla členka představenstva a ředitelka divize správa Michaela Chaloupková. ČEZ v současné době připravuje stavbu nového jaderného bloku v Dukovanech. Společnost v závěru loňského roku obdržela tři nabídky, které nyní vyhodnocuje. Vedle toho společnost chystá také stavbu prvního malého modulárního reaktoru. Ten by měl vzniknout v Temelíně v první polovině příští dekády.