Olympiáda - výsledky

Olympijským vítězem v obřím slalomu se stal švýcarský favorit Marco Odermatt, jenž si tak plně vynahradil zklamání z předchozích dvou závodů v Jen-čchingu. Český lyžař Kryštof Krýzl skončil devatenáctý a vyrovnal svůj výsledek v této disciplíně z loňského mistrovství světa. Jan Zabystřan nedokončil v hustém sněžení první kolo.

České biatlonistky byly ve stíhacím závodě na olympijských hrách v Pekingu od medailí daleko. Nejlepší z nich Markéta Davidová si přes čtyři chyby na střelnici polepšila oproti startu o třináct míst a skončila osmadvacátá. Vítězství vybojovala Marte Olsbuová Röiselandová z Norska, která suverénně navázala na triumf ze sprintu. Olympijský stíhací závod zkomplikovalo biatlonistkám sněžení. Samotné vločky tolik nevadily jako fakt, že při vyšší vlhkosti vzduchu se stal mráz daleko štiplavějším a nejen české reprezentantky potrápil až k slzám.

Čeští biatlonisté doplatili ve stíhacím závodě na olympijských hrách v Pekingu na horší střelbu a obsadili příčky mimo první třicítku. Nejlepší z nich Michal Krčmář nevylepšil šestnácté místo ze sprintu a po sedmi chybách na střelnici se propadl na 34. příčku. Vyhrál bezchybný Quentin Fillon Maillet z Francie.

Ruští lyžaři vyhráli olympijskou štafetu na 4x10 kilometrů. V čínském Čang-ťia-kchou porazili o více než minutu norské obhájce vítězství, třetí skončili Francouzi. Češi se mezi elitou neprosadili. Adam Fellner, Michal Novák, Petr Knop a Jan Pechoušek obsadili dvanácté místo, což je o dvě příčky horší výsledek než před čtyřmi lety v Pchjongčchangu.