Osmileté Julii se po záchraně daří dobře, uvedla německá policie

Osmiletá německá holčička Julie, která byla dva dny pohřešována v českém pohraničí, je podle prohlášení policie v dobrém zdravotním stavu. "Daří se jí relativně dobře," řekl dnes v Regensburgu mluvčí hornofalckého policejního ředitelství Josef Weindl, kterého citovala agentura DPA. Noc dívenka strávila na vyhřívaném lůžku, protože byla po dvou chladných nocích, které strávila venku v lese, podchlazená. "Nejsou na ní patrná žádná vnější zranění," dodal Weindl s tím, že Julie komunikuje, ale zatím je dost zamlklá.

Dívka z Berlína zmizela v neděli pozdě odpoledne během rodinného výletu v německo-českém pohraničí. Při hře se Julie, její šestiletý bratr a devítiletý bratranec rodičům ztratili. Záchranáři nejprve našli oba chlapce a v úterý odpoledne lesník Martin Semecký poblíž České Kubice objevil i Julii.

"Přiznávám, že už jsme neměli příliš velkou naději. Když jsme ji uviděli, nemohli jsme uvěřit vlastním očím, že je to vůbec možné a že je v pořádku," řekl Semecký. "Musela být hrozně šikovná, že to zvládla," dodal v rozhovoru pro DPA. Bavorský Červený kříž v Chamu na facebooku uvedl, že se jednalo o největší přeshraniční akci, jaká se kdy v této oblasti uskutečnila.