Soud podle ČT poslal místopředsedu Fotbalové asociace Berbra do vazby

Místopředsedu Fotbalové asociace ČR (FAČR) Romana Berbra, který je jedním z obviněných v kauze ovlivňování fotbalových zápasů, poslal soud do vazby. Informovala o tom Česká televize. Ve vazbě je údajně i sportovní ředitel druholigového Vyšehradu Roman Rogoz. "Obvodní soud pro Prahu 6 právě rozhodl o vzetí pana Berbra do vazby, byť se domníváme, že k tomu nejsou dány důvody. Podali jsme si na místě stížnost," uvedl v České televizi Berbrův advokát Filip Seifert. "Pokud jde o trestní stíhání, tak s ním nesouhlasíme," dodal. Podle serverů SeznamZprávy.cz a iSport.cz dalšími vazebně stíhanými by měli být rozhodčí Tomáš Grimm a Michal Káník, který figuroval už v dřívější kauze ovlivňování výsledků. Vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová v sobotu uvedla, že vazbu navrhuje kvůli důvodné obavě, že by zmíněná čtveřice mohla mařit další průběh vyšetřování působením na svědky a pokračovat v trestné činnosti.

Podle serverů SeznamZprávy.cz a iSport.cz hrozí vazba také rozhodčímu Tomáši Grimmovi a Michalu Káníkovi, který figuroval už v dřívější kauze ovlivňování výsledků.

Případ řeší ústecká expozitura Národní centrály proti organizovanému zločinu. Policisté v pátek zasahovali na několika místech republiky včetně sídla FAČR na pražském Strahově. Obviněných by mělo být dvacet lidí. Jsou podezřelí z toho, že se účastnili ovlivňování výsledků zápasů v nižších soutěžích prostřednictvím rozhodčích. Kriminalisté tvrdí, že tuto trestnou činnost řídila organizovaná zločinecká skupina. Mělo jít hlavně o utkání Vyšehradu, který v sezoně 2018/19 postoupil z třetí do druhé ligy.