Sport

Zuzana Hejnová na mistrovství světa v Dauhá postoupila bez problémů do středečního semifinále běhu na 400 metrů překážek. V rozběhu byla druhá za ukrajinskou vicemistryní Evropy Annou Ryžykovovou v čase 55,33 s.

Tenistka Petra Kvitová vstoupila do turnaje v Pekingu výhrou 6:4, 6:4 v druhém kole nad Francouzkou Kristinou Mladenovicovou. O čtvrtfinále se turnajová sedmička utká s devátou nasazenou Belindou Bencicovou ze Švýcarska.

Do české fotbalové reprezentace se na zápas kvalifikace mistrovství Evropy s Anglií a následné přípravné utkání se Severním Irskem vrací uzdravený záložník David Pavelka. Naopak kvůli zranění chybí kapitán Marek Suchý. Trenér Jaroslav Šilhavý zatím povolal 22 hráčů včetně osmi slávistů, mezi nimi i obránce Davida Hovorku, který zatím nemá žádný start za národní A-tým. Nominaci ještě doplní jeden útočník.

Třicet českých hokejistů zatím zůstává v prvních týmech klubů NHL před středečním startem nového ročníku. U dalších 16 hráčů s podepsaným kontraktem v nejlepší lize světa je jasné, že začnou sezonu na farmách v AHL či ECHL. V minulé sezoně si zahrálo v NHL 40 Čechů a nyní hrozí nejnižší počet od sezony 1994/95, kdy jich nastoupilo 29.