Sport

Tenista Tomáš Berdych prošel v Dauhá při svém prvním startu po více než půlroční pauze zaviněné zraněním zad do finále. Čtvrtého nasazeného Itala Marca Cecchinata zdolal 7:6, 6:3 a o titul se utká s turnajovou sedmičkou Robertem Bautistou ze Španělska. Třiatřicetiletý Berdych, jenž od pořadatelů dostal jako finalista z roku 2015 divokou kartu, čeká na titul od roku 2016. Třináctou trofej do sbírky tehdy přidal v Šen-čenu.

Karolína Plíšková postoupila na úvodním turnaji sezony v Brisbane do finále. Pátá nasazená tenistka porazila v semifinále Chorvatku Donnu Vekičovou za hodinu a 22 minut 6:3, 6:4 a o titul se v neděli utká Lesjou Curenkovou z Ukrajiny. Finále už má za sebou americko-český tenisový pár Nicole Melicharová, Květa Peschkeová, který vstoupil do nové sezony ziskem deblového titulu. Semifinálové přemožitelky světových jedniček Barbory Krejčíkové a Kateřiny Siniakové porazily jednoznačně 6:1, 6:1 tchajwanské sestry Čchan Jüng-žan a Čchan Chao-ching.

Nejlepší český běžec na lyžích Michal Novák obsadil druhé místo v závodě na 15 kilometrů volnou technikou v Evropském poháru OPA v Novém Městě na Moravě. Na vítězného Francouze Robina Duvillarda ztratil 3,1 sekundy. V závodě žen na 10 kilometrů byla nejrychlejší vítězka pátečního sprintu Němka Antonia Fraebelová. Nejlepší z českých závodnic Kateřina Janatová skončila sedmá. V závodě žen do dvaceti let na pět kilometrů vyhrála Barbora Havlíčková.