Sport

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková nezakončily sezonu titulem z Turnaje mistryň. Světové jedničky prohrály ve finále v Singapuru s maďarsko-francouzským párem Tímea Babosová, Kristina Mladenovicová 4:6 a 5:7. Babosová převzala trofej Martiny Navrátilové podruhé za sebou, loni zvítězila s Andreou Sestini Hlaváčkovou. Přes prohru ukončily letošní vítězky Roland Garros a Wimbledonu Siniaková a Krejčíková rok na prvním místě žebříčku čtyřhry WTA, což dokázaly jako první Češky po 26 letech.

Čeští házenkáři vyhráli v druhém utkání kvalifikace mistrovství Evropy na půdě Bosny a Hercegoviny 25:20 a udělali důležitý krok k postupu na šampionát v roce 2020. Reprezentanti navázali na středeční úvodní domácí vítězství nad Finskem a se čtyřmi body vedou čtyřčlennou kvalifikační skupinu. Bosna a Bělorusko ztrácejí dva body.

Jakub Kornfeil skončil devátý v kategorii Moto3 ve Velké ceně Austrálie. Karel Abraham vybojoval v MotoGP jedenácté místo, což je jeho nejlepší výsledek v sezoně. Odstoupení už jistého mistra světa Marca Márqueze, jemuž při nárazu poškodil stroj Johann Zarco, využil k triumfu jeho španělský krajan Maverick Viňales.