Sport

Tenistka Petra Kvitová prohrála na Turnaji mistryň i druhé utkání. I když předvedla v Singapuru proti Dánce Caroline Wozniacké lepší výkon než v neděli s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou, obhájkyni titulu podlehla 5:7, 6:3 a 2:6. Karolína Plíšková prohrála s Ukrajinkou Svitolinovou 3:6, 6:2, 3:6. I tak má dál šanci na semifinále stejně jako Petra Kvitová.

Dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká bude moci nadále reprezentovat Česko. Svaz a její manažeři se dohodli na podmínkách reprezentační smlouvy, zbývá to už jen formálně stvrdit podpisy. Na tiskové konferenci to řekl předseda úseku alpských disciplín Ladislav Forejtek. Ledecká dostala více volnosti při výběru komerčních partnerů a svazu dohoda přinese finanční prostředky, které bude moci využít na přípravu jiných dospělých reprezentantů i juniorů. Smlouva bude uzavřena na celý olympijský cyklus. Ledecká se momentálně připravuje v zahraničí, takže nemůže připojit svůj podpis pod smlouvu. Všechno ale nasvědčuje tomu, že vleklé spory, které se vyhrotily na začátku září, skončily.

Jan Kopecký je rallyeovým mistrem světa v kategorii WRC2. Vedení továrního týmu Škoda oficiálně potvrdilo, že Švéd Pontus Tidemand, který také hájí barvy mladoboleslavské automobilky a jako jediný mohl českého jezdce ještě teoreticky předstihnout, do závěrečných dvou závodů šampionátu nezasáhne. Kopecký doposud startoval v pěti závodech MS a všechny ve své kategorii vyhrál, na kontě má 125 bodů. Tidemand si šestý start připsal na začátku října na Britské rallye, kde dojel ve WRC2 druhý. Obhájce titulu nasbíral 111 bodů. Teoreticky mohl startovat ještě nyní ve Španělsku nebo v polovině listopadu v Austrálii, Škoda však své plány nezměnila a do závěrečného závodu seriálu nenasadí žádného z jezdců.