Sport

Hokejisté Hradce Králové prohráli v Lize mistrů na ledě Rouenu 0:2 a výrazně si ve skupině F zkomplikovali boj o postup do play off. Po třetí porážce ze čtyř utkání mají svěřenci trenéra Tomáše Martince na třetím místě na kontě jen čtyři body. Zbývající dva duely čekají Mountfield v říjnu proti Kärpätu Oulu.

Kontinentální pohár v atletice vyhrál v Ostravě tým Ameriky. Evropa, pro niž vybojovali oštěpaři Jakub Vadlejch a Nikola Ogrodníková páté a sedmé místo, skončila druhá. Třetí příčka patří týmu Asie a Pacifiku, čtvrtá byla Afrika. Z české dvojice se druhý den poháru víc dařilo Vadlejchovi. Jeho výkon 84,76 m byl druhý nejlepší, ale podle pohárových pravidel českého oštěpaře dál nepustil kolega z týmu Evropy Němec Thomas Röhler. Ten nakonec soutěž suverénně vyhrál výkonem 87,07 m. Mezinárodní atletická federace se pokusila přilákat pozornost diváků revoluční změnou pravidel. Novinky v určování pořadí, podle nichž už nemusí vyhrát ten, kdo předvede nejlepší výkon, však vzbudily kritiku atletů i příznivců královny sportu.

Adamu Ondrovi se nepodařilo zkompletovat zlatý hattrick z mistrovství světa v lezení na obtížnost, nicméně z Innsbrucku si odvezl stříbrnou medaili. Šampiona z Gijónu 2014 a Paříže 2016 porazil v Innsbrucku domácí Rakušan Jakob Schubert. Další český reprezentant Jakub Konečný skončil šestý. Za dva roky sportovní lezce čeká v Tokiu olympijská premiéra. Pětadvacetiletý brněnský rodák Ondra, jenž v přírodě na skalách dokázal jako první vylézt řadu cest nejvyšší obtížnosti, i na umělé stěně potvrdil roli favorita. Vyhrál kvalifikaci a ve finále dolezli se Schubertem stejně vysoko. Protože však měl Rakušan lepší pozici ze semifinále, sesadil Ondru z trůnu.

Moderní pětibojaři Eliška Přibylová s Ondřejem Polívkou obsadili na mistrovství světa v Mexiku páté místo ve smíšené štafetě. Zvítězili Němci Rebecca Langrehrová a Fabian Liebig před dvojicemi z Maďarska a Francie. Českým reprezentantům chybělo v závěrečné kombinaci běhu se střelbou k bronzové medaili 14 sekund.