Sport

Rychlobruslařka Martina Sáblíková obsadila na Světovém poháru ve Stavangeru třetí místo v závodu na 5000 metrů a poprvé v sezoně se probojovala na stupně vítězů. Trojnásobná olympijská vítězka, kterou stále trápí problémy se zády a v minulých dnech měla i virózu, nestačila na vítěznou Němku Claudii Pechsteinovou a Ivanii Blondinovou z Kanady. Třicetiletá česká reprezentantka se v Norsku představila pouze na nejdelší ženské trati, které už řadu let kraluje. Stále totiž není stoprocentně zdravotně v pořádku.

Kateřina Nash dojela šestá na Světovém poháru v cyklokrosu v dánském Bogense. Závod juniorů vyhrál Tomáš Kopecký a vylepšil třetí místo, které obsadil před měsícem v Koksijde. Mezitím vybojoval stříbrnou medaili na mistrovství Evropy v Táboře. Nash zaostala o minutu a 20 sekund za vítěznou Belgičankou Sanne Cantovou, která vyhrála třetí pohárový závod za sebou a upevnila si celkové vedení.

Atletka Denisa Rosolová ukončila kariéru. Jednatřicetiletá vicemistryně Evropy v běhu na 400 metrů překážek z roku 2012 na facebooku oznámila, že s aktuálně nejlepším českým vícebojařem Adamem Sebastianem Helceletem čeká dítě. Ten ji před týdnem požádal o ruku v přímém televizním přenosu při slavnostním vyhlašování ankety Atlet roku. Rosolová byla neobyčejně všestrannou atletkou. Medaile na významných soutěžích zpočátku sbírala ve skoku do dálky, posléze se věnovala víceboji, hladké čtvrtce i překážkám. Jejím největším úspěchem je zlatá medaile z halového mistrovství Evropy 2011 v Paříži v běhu na 400 metrů. Čtyřikrát startovala na olympijských hrách. Sportovkyně, známá i pod dívčím jménem Ščerbová, se bude vdávat podruhé. V roce 2008 si vzala tenistu Lukáše Rosola, ale manželství se po třech letech rozpadlo.