Sport

Lyžařka Ester Ledecká skončila ve sjezdu Světového poháru ve Svatém Antonu těsně čtvrtá. Stupně vítězů unikly české hvězdě o šest setin sekundy. Podruhé za sebou ovládla pohárový sjezd olympijská vítězka v této disciplíně Italka Sofia Goggiaová. Ledecká se na závod naladila nejrychlejším časem v pátečním tréninku. Na trať se vydala jako devátá a v prvních dvou třetinách zaostávala za Goggiaovou jen mírně, sjezdovkou se řítila rychlostí 121,1 km/h. V závěru měla dvakrát o něco delší výjezd z branky a v cíli za Italkou zaostala o 1,10 vteřiny (29,30 metru). "Nebyla jsem až tak aktivní, jak jsem chtěla. Ale podala jsem své maximum a s výsledkem jsem spokojená," dodala česká závodnice, která patří mezi elitu i na snowboardu.

Nepřesnou střelbou vestoje přišla biatlonistka Markéta Davidová o možnost útočit na první stupně vítězů v sezoně. Česká jednička byla ve stíhacím závodu Světového poháru v Oberhofu chvíli druhá, ale po čtyřech trestných okruzích v druhé polovině obsadila dvanácté místo. Stejně jako v pátečním sprintu vyhrála Norka Tirill Eckhoffová, která uhájila první místo těsně před krajankou Marte Olsbuovou Röiselandovou. Třetí skončila Rakušanka Lisa Theresa Hauserová.

Dominik Dvořák obsadil s Jakubem Noskem na Světovém poháru dvojbobů v německém Winterbergu jedenácté místo a poprvé v sezoně se nevešel do top ten. V hodnocení mistrovství Evropy skončili Češi desátí. Dvořák s Noskem byli po první jízdě devátí, a i když v druhém kole na startu mírně zrychlili, samotná jízda jim už tolik nevyšla. Zaznamenali v ní až patnáctý čas a v součtu si o dvě příčky pohoršili. Pro osmé vítězství si v devátém závodu sezony dojel domácí suverén Francesco Friedrich.