Sport

Čeští baseballisté se senzačně probojovali na prestižní turnaj World Baseball Classic (WBC). V rozhodujícím utkání kvalifikace v Regensburgu porazili Španělsko 3:1 a zajistili si druhé postupové místo. Na vrcholnou akci, jíž se tradičně účastní profesionálové z Major League Baseball, doprovodí Češi nejlepší celek kvalifikačního turnaje Velkou Británii. Čeští baseballisté vybojovali premiérovou účast na WBC na třetí pokus. Pátý ročník turnaje se uskuteční v březnu příštího roku v USA, Japonsku a na Tchaj-wanu.

Petr Nedvěd ukončil po čtyřech letech působení na pozici generálního manažera hokejové reprezentace. Bývalý vynikající útočník rozhodnutí už delší dobu zvažoval a vysvětlil ho rodinnými důvody. Hokejový svaz (ČSLH) o jeho rezignaci informoval v tiskové zprávě. Padesátiletý Nedvěd odchází paradoxně poté, co v květnu ve Finsku ukončil národní tým ziskem bronzu desetileté čekání na medaili z velké akce.

Dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek suverénně ovládl semifinálovou jízdu na mistrovství světa ve veslování v Račicích a postoupil do sobotního finále. Aktuálně nejlepší česká posádka porazila druhé Italy Pietra Rutu a Stefana Oppa o více než sekundu a potvrdila dobrou formu z předešlých jízd.

Legendární novozélandský skifař Mahé Drysdale již více než rok nevesluje, když mu ale dlouholetý rival Ondřej Synek před časem napsal, zda by nepřiletěl do Česka na jeho exhibiční rozlučku s kariérou, neváhal a potvrdil účast. Shodně pětinásobní světoví šampioni jsou totiž i velcí kamarádi. "S veslováním jsem skončil před patnácti měsíci a teď je ze mě finanční poradce, což je hodně rozdílný život… Jsem rád, že jsem zpátky na mistrovství světa. Těším se na závod s mými bývalými soupeři," řekl Drysdale na setkání s novináři v Račicích, kde se v neděli představí v exhibici na trati 500 metrů.