Sport: Tenistka Siniaková vyhrála čtyřhru na turnaji v Melbourne

Světová deblová jednička Kateřina Siniaková zahájila sezonu ziskem titulu. Česká tenistka v páru s Američankou Bernardou Peraovou porazily ve finále čtyřhry v Melbourne na turnaji Summer Set 2 krajanku Terezu Martincovou s Majar Šarífovou z Egypta 6:2, 6:7 a 10:5 v super tie-breaku.

Pětadvacetiletá Siniaková vybojovala čtrnáctý deblový titul v kariéře na okruhu WTA a navázala na úspěšnou loňskou sezonu, v které s tradiční spoluhráčkou Barborou Krejčíkovou získaly olympijské zlato, vyhrály i grandslamový titul a Turnaj mistryň.

-------------------

Biatlonistka Markéta Davidová skončila osmá ve stíhacím závodu Světového poháru v Oberhofu. Shodně potřetí v sezoně se radovali z výhry ve stíhačce Norka Marte Olsbuová Röiselandová a Francouz Quentin Fillon Maillet.

Z českých reprezentantů ještě bodovali pětatřicátá Jessica Jislová, která startovala dvacátá. Z trojice mužů se do čtyřicítky vešel těsně jako jediný Jakub Štvrtecký na 39. místě.

--------------------

Aleš Loprais se po 7. etapě Rallye Dakar posunul na průběžně čtvrté místo v kategorii kamionů. Pomohl mu k tomu dnešní sedmý čas a problémy Nizozemce Januse van Kasterena, který byl o půl hodiny pomalejší než český závodník. Polepšil si i automobilový jezdec Martin Prokop, jenž zajel patnáctý čas a posunul se na osmé místo průběžného pořadí.

Mezi motocyklisty vystřídal Jan Brabec na pozici české jedničky Martina Michka, který měl technické problémy. Brabec zajel 18. čas a celkově si polepšil o čtyři příčky na 21. pozici.