Telecom do března vydělal 1,6 miliardy, o 12 pct. víc než loni

Český Telecom vykázal v prvním čtvrtletí konsolidovaný čistý zisk 1,6 miliardy korun, což je o 12,1 procenta více než ve stejném období loni. Dceřiná firma Telecomu Eurotel zvýšila výnosy o jedno procento na sedm miliard korun. Největší tuzemský mobilní operátor získal během prvních tří letošních měsíců 73.000 nových zákazníků a zvýšil tak jejich celkový počet na 4,664 milionu, což je o devět procent více než loni. Měsíční příjem od jednoho zákazníka proti loňsku klesl o 43 Kč na 460 korun.

Výnosy Telecomu z pevných linek klesly o šest procent na osm miliard korun. "Je to v souladu s trendem z předešlých období, který je charakterizován zejména poklesem výnosů z tradičních hlasových služeb, který nebyl zcela nahrazen nárůstem výnosů z internetových, datových služeb a služeb s přidanou hodnotou," komentoval pokles výnosů mluvčí Vlastimil Sršeň.

Majoritu 51,1 procenta v Telecomu by měla zhruba v polovině roku ovládnout španělská Telefónica, která má za akcie v držení státu zaplatit 82,6 miliardy korun.