Topolánek nebude dokazovat, že ho v Itálii nechala sledovat ČSSD

Předseda ODS Mirek Topolánek nebude předkládat důkazy, že ho v Itálii nechala sledovat ČSSD. ČTK zopakoval, že mu stačí podle něj evidentní blízké napojení Karla Randáka na sociální demokracii a šéfa jejího marketingu Petra Dimuna. Právě exředitel rozvědky Randák za snímky podle Mladé fronty Dnes stojí. K předložení důkazů vyzvala předsedu ODS sociální demokracie, která odmítla, že by si Topolánkovo sledování objednala. "Já nevím, jaké důkazy (novináři) potřebovali, než to, že člověk velmi blízký sociální demokracii a šéfovi marketingu Dimunovi pan Randák prostě fakticky disponuje zpravodajskými metodami a zpravodajskými informacemi. V tomto smyslu já nepotřebuju žádné další důkazy předkládat," uvedl Topolánek.

"Myslím, že není důležité, co stačí panu Topolánkovi, ale zda to stačí veřejnosti," sdělil ČTK prostřednictvím SMS zprávy předseda ČSSD Jiří Paroubek. Podle něj si voliči ze zveřejněných fotografií mohli udělat obrázek o tom, jak si Topolánek představuje trávení volného času. Jsou to vily, jachty a pochybní přátelé s lobbisty a bez účtů, kterými by byl schopen doložit, že si platil dovolenou sám, uvedl šéf ČSSD. "Neviděl jsem se s panem Randákem od června a odmítám Topolánkovu účelovou, manipulativní a nelogickou argumentaci bez důkazu," řekl ČTK Dimun. Šéf ODS by měl předložit důkazy a ne "další lži".

Topolánek byl v Itálii, kde s rodinou a přáteli trávil dovolenou, tajně vyfotografován ve společnosti podnikatelů a lobbyistů. Na snímcích je například šéf společnosti ČEZ Martin Roman, lobbyista firmy Vladimír Johanes a podle některých médií i ředitel Spolchemie a Setuzy, napojené na uprchlého kontroverzního podnikatele Tomáše Pitra, Martin Procházka.

Autor: Peter Gabaľ