Výstava v letohrádku Kinských ukazuje historii stravování
Co se jedlo za císaře pána, jaký byl vztah vesničanů, měšťanů a aristokracie k jídlu i jak vypadaly kuchařky, když ještě neexistoval internet, ukazuje výstava nazvaná Krmě - jídlo - žrádlo, kterou otevřeli v Národopisném muzeu - Musaionu v letohrádku Kinských v Praze. Pokračuje tak řada historických expozic Národního muzea (NM) z cyklu Monarchie. Zájemci se mohou seznámit s tím, jak vypadaly jídelny a kuchyně v 19. století a podle jakých kuchařek a receptů vařily naše praprababičky. A to od přípravy a konzumace jídla i nápojů až po zvyklosti stolování venkovského lidu, měšťanstva i aristokracie. Vedle vybavení kuchyní a jídelen uvidí například kufr s cestovním jídelním servisem a osobní předměty Magdaleny Dobromily Rettigové. Dobovou atmosféru naladí rekonstrukce venkovské zabíjačky či takzvané černé kuchyně. Příchozí uvidí i honosné stolování šlechty z českých zemí, zejména rodiny Kinských, a to v autentickém prostředí klasicistního letohrádku, kde Národopisné muzeum sídlí.