Ze sportu:

Novým trenérem fotbalistů Plzně se stal podle očekávání Dušan Uhrin mladší. Syn kouče vicemistrů Evropy z roku 1996 nahradí Pavla Vrbu, který odešel k reprezentaci. Vedení klubu uvedlo Uhrina do funkci na tiskové konferenci, s trenérem podepsalo smlouvu na dva a půl roku.

Lyžařka Šárka Strachová skončila po zlepšení ve druhé jízdě osmnáctá ve slalomu Světového poháru v Courchevelu a poprvé v sezoně bodovala. Rakušanka Marlies Schildová si připsala již 34. slalomové vítězství a v čele historických tabulek se vyrovnala Švýcarce Vreni Schneiderové.

Český útočník Michael Frolík přispěl v pondělním utkání NHL jednou asistencí k výhře Winnipegu 3:2 na ledě Columbusu. V dresu vítězů se v brance neobjevil Ondřej Pavelec, který byl v minulém utkání po pěti gólech střídán. Jeho náhradník Al Montoya kryl 22 střel.

Hokejisté Mladé Boleslavi si v souboji vedoucího celku první ligy s posledním poradili na vlastním ledě 7:2 s Mostem. V dresu Třebíče prožil v 33. kole vydařenou premiéru útočník Libor Pivko, který dvěma góly rozhodl o výhře 3:2 nad Litoměřicemi.

Pro české házenkářky skončilo mistrovství světa v Srbsku vysokou osmifinálovou porážkou 21:31 s Norskem. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného držely s obhájkyněmi titulu a olympijskými vítězkami krok pouze v úvodní čtvrthodině, poté je favoritky semlely drtivou ofenzivní sílou. České hráčky na turnaji zakončily své účinkování s bilancí dvou výher a čtyř proher.

Autor: Jan Charvát