Ze sportu:

Čeští hokejisté podlehli na závěr turnaje Karjala Rusku 1:2 po trefě Jevgenije Kuzněcova deset sekund před koncem a obsadili třetí místo. Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika sice vedli od 28. minuty po přesilovkové trefě Petra Nedvěda, ale necelých šest minut před koncem zavelel k obratu také gólem v početní výhodě Alexandr Radulov. Sborná po obratu ve třetí třetině získala v listopadovém dílu Euro Hockey Tour pátý triumf za posledních šest ročníků.

Dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar vyhrál třetí závod Superprestige v belgickém Hamme-Zogge a zaznamenal nejcennější vítězství v dosavadním průběhu sezony. Další český jezdec Radomír Šimůnek skončil pátý.

Skifařka Miroslava Knapková byla počtvrté v kariéře vyhlášena nejlepší českou veslařkou roku. Letošní světová šampionka z Bledu i mistryně Evropy z Plovdivu se na vedoucí místo vrátila po roční přestávce. Druhé místo v anketě "Posádka roku 2011" obsadil loňský vítěz Ondřej Synek, třetí skončil dvojskif sester Jitky a Lenky Antošových. Nejlepší juniorskou posádkou roku byl vyhlášen bronzový dvojskif z mistrovství světa této věkové kategorie Martin Slavík, Adam Štěrbák.

Česká judistka Alena Eiglová vyhrála turnaj Světového poháru na ostrově Samoa ve váze do 78 kg. V seriálu triumfovala po pěti letech a podruhé v kariéře, v SP má na kontě také jedno stříbro a tři bronzové medaile. Sedmadvacetiletá členka PSK Hradec Králové před týdnem ovládla republikový šampionát a ve městě Apia zvítězila v konkurenci dalších sedmi judistek. Výhra přinese Eiglové posun ve světovém žebříčku, kde jí zatím patří 40. příčka. Na olympiádu v Londýně v příštím roce postoupí z každé váhy 22 judistek, další místa jsou ve hře ještě v takzvané kontinentální kvótě.

Josef Král neproměnil druhou řadu na startu finálového závodu formulového seriálu GP2 v Abú Zabí v solidní výsledek a po kolizi v prvním kole se musel spokojit s dvacátým místem. Královy naděje po třetím místu v kvalifikaci pohasly hned v úvodní zatáčce, kdy se v souboji tří jezdců o druhé místo dostal do kolize s Danim Closem a dostal hodiny.

Krasobruslař Tomáš Verner obsadil na Grand Prix v Sapporu páté místo, na které se posunul z poslední deváté příčky, jež mu patřila po krátkém programu. K radosti domácích fanoušků vyhrál soutěž mužů Japonec Daisuke Takahaši před krajanem Takahiko Kozukou. Verner absolvoval v Sapporu opožděný start do sezony po problémech se zády a premiéra evropskému šampionovi z roku 2008 nevyšla. Po nevydařeném krátkém programu byl pátý ve volné jízdě a na stejné pozici skončil v celkovém pořadí. Při své druhé účasti na NHK Trophy pětadvacetiletý rodák z Písku nenavázal na druhé místo z roku 2007.

Klusákem roku byl vyhlášen vítěz derby Kaizer Jamacan, který v sobotu na posledním mítinku sezony v Praze-Velké Chuchli překvapivě vyhrál Velkou cenu Kajot určenou nejrychlejším domácím klusákům. V cílové rovině zaútočil na vítěze pěti letošních dostihů Winterboye a o čtvrt délky ho porazil. Třetí doběhl favorizovaný Zazazoo. Šampionem mezi profesionálními jezdci se stal Michal Kalčík, který nasbíral dvanáct vítězství. Mezi amatéry byl nejlepší Jiří Svoboda s osmnácti triumfy. Trenérům vládl Mykola Volf, jehož svěřenci získali na cenách téměř milion korun.