Evropská YMCA pořádá v Praze týdenní setkání křesťanské mládeže

Do hlavního města se v neděli začne sjíždět 7000 účastníků celoevropského setkání křesťanské mládeže YMCA Europe 2003. Festival, na němž oslaví 30 let od svého vzniku Evropská aliance YMCA, potrvá do soboty 9. srpna.

Festival oficiálně zahájí narozeninová party, která začne v pondělí ve 20:30 na Letné. Hlavní část programu, sestávajícího z vystoupení hudebních skupin, divadelních představení, sportovních utkání a pracovních dílen, se má odehrávat každý den na Letenské pláni. Možnost seznámit se s činností mezinárodní organizace bude mít od pondělí veřejnost i na Staroměstském náměstí. Ve čtvrtek se na akci s názvem Den ve městě představí zástupci všech zhruba 40 zemí, které se festivalu účastní. Ve stáncích na Staroměstském náměstí nabídnou zájemcům například národní jídla, nápoje a výstavy fotografií.

Setkání vyvrcholí pátečním jednáním delegátů Evropského parlamentu mládeže, které se uskuteční od 10:00 do 17:00 v hlavním sále Senátu. Festival má přinést nové nápady do programů organizace, kterou založil v roce 1844 obchodní příručí George Williams pro mladé lidi z rychle se industrializujících měst Anglie. V současnosti má YMCA 40 milionů členů ve 124 zemích.