Mikuláš Minář opouští Milion chvilek a míří do politiky

Mikuláš Minář rezignoval na funkci předsedy spolku Milion chvilek. Chce založit hnutí, se kterým by v příštím roce pravděpodobně kandidoval do parlamentu. Milion chvilek vznikl po sněmovních volbách v roce 2017, které vyhrálo hnutí ANO.  Spolek uspořádal několik demonstrací, při nichž kritizuje premiéra Babiše mimo jiné za střet zájmů a nedodržování volebních slibů. Největší demonstrace loni v červnu na pražské Letné se zúčastnilo podle organizátorů až 250.000 lidí.

Minář serverům řekl, že funkci předsedy spolku dal k dispozici v pátek. Spolek to v sobotu přijal a za nového předsedu si zvolil vysokoškolského studenta teologie Benjamina Rolla, který podobně jako Minář v čele Milionu chvilek působí už od jeho vzniku.

Podle Mináře je potřeba, aby vzniklo nové politické hnutí, schopné oslovit část voličů, kterou nedokázala oslovit sněmovní opozice, nebo i dosavadní nevoliče. Zatím se podle svých slov stýká s potenciálními kandidáty či experty, kteří by s ním chtěli spolupracovat. Serveru IHNED.cz potvrdil, že se radí například i s poslancem, starostou Prahy 7 a lídrem uskupení Praha sobě Janem Čižinským.