Na Okoř dorazili především nevyhranění příznivci hudby

Vystoupení kapel několika hudebních stylů nabídl v sobotu 7. ročník festivalu Okoř se šťávou. Vedle rockového Viléma Čoka zde zahrála například popová skupina 05 a Radeček, folkový Vlasta Redl, na malé scéně zase zněla keltská hudba v podání skupiny Marw. V podhradí hradu Okoř sledovalo festivalové dění téměř 4000 diváků. Největší úspěch u nich sklidila skupina Buty, která zahrála akustické verze svých hitů. "Není to akce pro vyhraněné fanoušky. K nám chodí tolerantní posluchači, pro které je muzika buď dobrá nebo špatná," řekl ČTK pořadatel festivalu Michal Šenbauer.

"Absolvoval jsem dnes teprve druhé vystoupení k mému poslednímu projektu Běž pro ty šproty a jsem spokojený. Hrát se zříceninou hradu za zády nemělo chybu," uvedl po vystoupení Vilém Čok, který fascinoval publikum převlékací show. Během svého půlhodinového vystoupení totiž stačil vystřídat několik obleků ilustrujících texty jeho písní.

Festival se původně jmenoval Okoř bez šťávy, protože vystupující hráli akustickou hudbu. "Po dvou ročnících jsme akci museli přejmenovat na Okoř se šťávou, protože kapely nechtěly hrát bez elektrických nástrojů," sdělil Michal Šenbauer. Přesto letos měl největší ohlas akustický koncert kapely Buty.