Sport

Český cyklista Zdeněk Štybar obsadil třetí místo ve 14. etapě Vuelty, která po 204,7 km skončila v Ourense spurtem skupiny uprchlíků do kopce. Zvítězil Belgičan Tim Wellens, v čele průběžného pořadí zůstal Slovinec Primož Roglič.

Motocyklový jezdec Libor Podmol se představí na lednové Rallye Dakar pod hlavičkou vlastního týmu. Bývalý mistr světa ve freestyle motokrosu byl doposud členem týmu Orion Moto Racing Group, dva měsíce před startem legendární soutěže se však rozhodl osamostatnit. Hlavním důvodem bylo, že Podmola a tým manažera Ervína Krajčoviče podporují různí sponzoři. "Věřím, že to zvládnu. Spolehnout se jen na sebe bylo pro moji kariéru vlastně nutností. Nebude to pro mě nic nového," prohlásil vítěz prestižních X-Games.

Hokejový útočník Tomáš Rolinek se ve 40 letech rozhodl ukončit kariéru. Kapitán mistrů světa z roku 2010 v této sezoně ze zdravotních důvodů za Pardubice, v jejichž dresu získal před patnácti lety extraligový titul, nenastoupil. "Můj zdravotní stav je dobrý, nekončím proto, že jsem byl na operaci. Noha je ve stoprocentním stavu. Velký podíl na tom má současná covidová situace. Zjistil jsem, že nyní nejsem schopen připravit se tak, abych mohl hrát. Tělo mi prostě vypovědělo službu," řekl Rolinek na mimořádné on-line tiskové konferenci. Rodák ze Žďáru nad Sázavou v létě absolvoval operaci kyčle, po které už je zdravotně v pořádku.