Sport

Ve středu odstartuje v Egyptě 27. mistrovství světa házenkářů a z původně plánovaných účastníků nakonec budou kvůli covidu-19 chybět Češi a Američané. Český národní celek se měl mezi elitu vrátit po šesti letech, ale kvůli koronavirové nákaze v mužstvu účast na poslední chvíli odřekl. V základní skupině měli reprezentanti od čtvrtka do pondělí změřit síly se Švédskem, domácím Egyptem a Chile. Nahradila je Severní Makedonie. Titul obhajuje Dánsko. Kvůli koronaviru český celek minulý týden nemohl odehrát úvodní dvojzápas kvalifikace mistrovství Evropy proti Faerským ostrovům, který byl odložen. Pozitivní test měli oba hlavní trenéři Jan Filip s Danielem Kubešem a řada hráčů. Tým proto dodatečně doplnili náhradníci, vedení reprezentace odložilo odlet až na středu dopoledne, ale nakonec česká účast na turnaji padla.

Česká lyžařka Martina Dubovská skončila sedmnáctá ve večerním slalomu ve Flachau. Počtvrté v rakouském středisku zvítězila Američanka Mikaela Shiffrinová, celkově dosáhla na 68. triumf ve Světovém poháru a oslavila jubilejní sté umístění na stupních vítězů v seriálu.

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR Roman Berbr byl po téměř třech měsících propuštěn z vazby. Šestašedesátiletý vlivný a kontroverzní funkcionář je nejvýše postavenou osobou v kauze údajného ovlivňování výsledků, kterou v říjnu rozpoutal rozsáhlý policejní zásah. Zároveň je obviněn ze zpronevěry. Z 20 obviněných v kauze jsou už všichni vyšetřovaní na svobodě.