Sport

Čeští fotbalisté v osmifinále mistrovství Evropy nastoupí proti vítězi skupiny C Nizozemsku. Zápas se odehraje v Budapešti a bude mít výkop v neděli v 18:00. Definitivně o tom rozhodly výsledky ve skupině E, z níž třetí tým nepostoupil do vyřazovací fáze. Český celek měl jistý postup ze skupiny už od pondělního večera, ale protože skončil v tabulce na třetím místě, musel si na soupeře počkat. Nizozemci zatím patří k nejlepším týmům na turnaji.

Adam Ondra zahájil Světový pohár v Innsbrucku kvalifikačním vítězstvím v lezení na obtížnost. Společně s českou medailovou nadějí pro olympijské hry v Tokiu postoupili do pátečního semifinále z 13. místa Martin Stráník a mezi ženami ze 17. pozice Eliška Adamovská. V obtížnosti se letos v SP závodí poprvé. Ondra v tomto ročníku vyhrál už dva závody v boulderingu, který ale v Innsbrucku vynechá, aby šetřil rameno poraněné před měsícem při výhře v Salt Lake City.

Motocyklový jezdec Libor Podmol plánuje v příštím roce druhý start na Rallye Dakar v kariéře. Bývalý mistr světa ve freestyle motokrosu se však tentokráte chce představit v kategorii Original by Motul, která je vypsaná pro jezdce bez asistence. Podmol při své premiéře obsadil 31. místo a mezi nováčky byl devátý. V příštích měsících se tak chystá vylepšovat své kvality coby mechanika.