Sport - výsledky

Čeští volejbalisté na mistrovství Evropy podlehli Nizozemsku 0:3, každý set prohráli 22:25. Ve třetí sadě Češi promarnili pětibodový náskok a ve Skopje si připsali druhou porážku ve skupině C. Po třech utkáních mají stále jen tři body za výhru nad Dánskem. Další zápas čeká české volejbalisty v pondělí od 20 hodin proti Černé Hoře. V šestičlenné skupině stále drží reálnou šanci na jedno ze čtyř postupových míst.

Kajakář Vít Přindiš obsadil třetí místo na Světovém poháru ve vodním slalomu v Seu d'Urgell a třetí umístění na stupních vítězů za sebou jej před posledním závodem vyneslo do čela průběžného pořadí seriálu. Dosavadní lídr Jiří Prskavec neuspěl, v semifinále neprojel branku a skončil ve Španělsku v poli poražených. Jakubovi Krejčímu chybělo na 12. místě 26 setin k finálové účasti.

Kanoista Martin Fuksa vyhrál na kilometru závod Světového poháru v Paříži a navázal na světový titul, který získal o víkendu v Duisburgu. Kajakář Josef Dostál obsadil na téže distanci třetí příčku. Deblkajak Jakub Špicar, Radek Šlouf byl na pětistovce čtvrtý. Fuksa se od začátku pohyboval v čele a vypracoval si více než sekundový náskok. Francouz Adrien Bart se mu sice ve finiši přiblížil, ale český reprezentant uhájil vedení o 56 setin sekundy.

Sportovní lezec Adam Ondra vyhrál posedmé legendární a nejstarší závod Rock Master v italském Arcu. Třicetiletý rodák z Brna ve finále disciplíny duel porazil úřadujícího mistra světa v kombinaci Rakušana Jakoba Schuberta. Sedmým triumfem Ondra vyrovnal španělského rekordmana Ramóna Juliána Puigblanqueho. "Je to legendární závod s tradicí od roku 1987, ve městečku, které je obklopeno skálami a pro nás s rodinou druhý domov. Atmosféra byla úžasná, mám velkou radost a moc si toho vážím," řekl Ondra po pátečním vítězství v nahrávce pro média.