Zdeňka Kuchyňová

Zdeňka Kuchyňová, foto: Ondřej Tomšů

Do Českého rozhlasu jsem přišla v roce 1987. Před tím jsem vystudovala vysokou školu a pracovala ve dvou firmách. Rozhlas mě chytil a už nepustil. Nejdříve jsem pracovala ve zpravodajství, později v České redakci. Rozhlas jsem nedávno na dva roky opustila, ale v roce 2014 se opět vrátila.

Vždycky jsem se v zaměstnání bála jednotvárnosti. Ale to v rozhlase nehrozí. Pořád potkáváte nové lidi, přichází nové události. Na této práci je úžasná právě její pestrost. Jak víte z vysílání, kromě aktuálních zpráv se věnuji převážně ekonomice, turistice, setkávám se se zajímavými Čechy, kteří v zahraničí žijí nebo přechodně pracují. Občas zabrousím i do kultury.

A teď něco o mě. Pocházím z malé vesničky Řehořov na Vysočině. Vystudovala jsem Vysokou školu ekonomickou a rozhodla se v Praze zůstat. Mezi mé zájmy patří knížky (detektivky a historické), turistika a cestování kamkoliv, ale nejlépe za teplem a sluníčkem. Ráda maluju, jezdím na chalupu, s přáteli občas grilujeme a dáme si k tomu dobré vínečko.

všechny články autora

Pages