Ze sportu:

Bývalý trenér československých fotbalistů Jozef Vengloš bude na mistrovství Evropy v Portugalsku opět členem expertní skupiny UEFA, která bude zkoumat nové trendy v technice i taktice. Osmašedesátiletý Slovák, který byl v roce 1976 Ježkovým asistentem u týmu mistrů Evropy, je jedním z devíti odborníků, jejichž úkolem bude zmapovat současnou úroveň evropského fotbalu.

Český hokejový útočník Libor Pivko získal v nižší zámořské soutěži AHL Calderův pohár. Ve čtvrtém utkání zvítězili hráči Milwaukee Admirals na ledě Wilkes-Barre 7:2 a celou finálovou sérii vyhráli 4:0. V týmu poraženého celku nastoupil český obránce David Kočí.

Basketbalistky Trutnova budou v příštím ročníku Evropské ligy druhým českým účastníkem prestižní soutěže vedle Brna. Po dlouhém rozhodování potvrdil šéf východočeského klubu Tomáš Hendrych, že ligové vicemistryně akceptovaly nabídku na divokou kartu, která na Česko připadla po rozšíření soutěže na jednadvacet účastníků. USK Praha, který hrál Euroligu v minulé sezoně, bude startovat v Poháru FIBA.

Triatlonistka Lenka Radová zvítězila v nedělním závodu Evropského poháru v nizozemském Zundertu. O 21 sekund za českou olympioničkou skončila domácí Wieke Hoogzaadová, o další dvě sekundy byla pomalejší čtvrtá žena z nedávného světového šampionátu Němka Joelle Franzmannová. Uspěla i druhá česká reprezentantka Lucie Zelenková, jež skončila čtvrtá.

Úlevu a spokojenost cítí český cyklista Jan Hruška po třetím místě v etapovém závodu Kolem Německa. Na konto si připsal 72 bodů do světového žebříčku, ale především hned večer po závodě mu šéf stáje Liberty Seguros Manolo Saiz telefonicky oznámil, že s ním napevno počítá do sestavy pro Tour de France. "To mě velice potěšilo, Tour je poslední z velkých závodů, který jsem ještě nejel. Už se těším a doufám, že tam nebudu jen do počtu, ale udělám nějaký slušný výsledek," hlásil radostně ČTK Hruška.