Značku Česká chuťovka letos získalo 185 výrobků

Značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka získalo letos stejně jako loni 185 výrobků. Ocenění získlay například žitný rohlík s posypem, klobása jalapeňos se sýrem nebo cider s černým bezem. ČTK to řekl ředitel soutěže Josef Sléha. Do soutěže se mohli hlásit čeští výrobci, kteří dodávají potraviny na český trh. "Jak potvrdily i výsledky letošního klání, kvalita a vynikající chuťové parametry českých potravin se rok od roku zvyšují a spotřebitelé si tak mají opravdu z čeho vybírat. A má-li potravina skutečně chutnat, musí být vyrobena z kvalitních vstupních surovin a také šetrnými postupy při respektování specifických preferencí českého spotřebitele," uvedl Sléha.

V Česku existuje řada značek označujících kvalitu potravin. Nejznámější je Klasa, kterou podporuje i stát. Další je například Regionální potravina, která je vázaná na daný kraj. Logo Zdravá potravina se zase objevuje na pokrmech, které neobsahují zbytečné množství chemických konzervantů a barviv.