Brückner: v Nedvědově kauze nechybovala ani jedna strana

Definitivní tečku za ukončením kariéry Pavla Nedvěda v národním týmu udělal ve středu reprezentační kouč Karel Brückner. Opoře Juventusu Turín na dálku poděkoval za spolupráci v národním týmu a zopakoval, že hlavním důvodem Nedvědova rozhodnutí byly hráčovy zdravotní potíže, o jejichž rozsahu neměl tušení ani fotbalista. Svůj podíl na způsobu, jakým bylo Nedvědovo rozhodnutí prezentováno, však odmítl.

Reprezentační kouč nechtěl rozebírat rozporuplné informace, které si v minulých dnech vyměňoval se zástupci hráče. Nedvěd ve svém oficiálním prohlášení sice označil za hlavní důvod pouze zdravotní stav, ale jeho právník Bronislav Šerák později prozradil, že rozhodnutí mohla unáhlit i návštěva reprezentačního kouče v Itálii. Brückner reagoval prohlášením, že to není pravda.

Mediální přestřelku už ale obě strany ukončily. Šerák se rozhodl na trenérova vyhlášení dále nereagovat a podobně se zachoval i samotný kouč. "Považuji celou událost za vyřízenou. Hlavním důvodem Pavlova rozhodnutí byl jeho zdravotní stav a to byla alfa a omega celého případu," zopakoval Brückner během tiskové konference, na níž oznámil nominaci na nejbližší dvě utkání s Rumunskem a Arménií. V ní už Nedvěd nefiguruje.

Není však vyloučeno, že celá kauza bude mít ještě dohru kvůli kritickému vyjádření, které na adresu realizačního týmu reprezentace v pátek večer vyřkl Karel Poborský, možný Nedvědův nástupce ve funkci kapitána. Ten označil Nedvědovo rozhodnutí za tragédii a obvinil z ní vedení svazu i realizační tým, který prý pro celou věc nic neudělal.