Gottova autobiografie Má cesta za štěstím se stala hned po vydání bestsellerem

Autobiografie Karla Gotta Má cesta za štěstím se stala krátce po vydání bestsellerem. Kniha vyšla téměř dva roky po zpěvákově smrti, v den Gottových nedožitých 82. narozenin 14. července, v počtu 30.000 výtisků, které byly vyprodány během několika dní. V Česku je neoficiální hranice bestselleru 10.000 prodaných knih. Dotisky autobiografie se na trhu podle distributora objeví 21. července a další budou nepravidelně následovat.

Kniha stojí 1229 korun. Průměrná cena knih v Česku se podle posledních statistik za rok 2019 pohybovala kolem 275 korun. Knihu Má cesta za štěstím zpěvák dokončil jen několik týdnů před svou smrtí. Gott v knize hovoří o svých dcerách, rodinném zázemí, rodičích, kamarádech i zálibách, k nimž patřilo především malování. Vydavatelem obsáhlé publikace, v níž se na téměř 700 stránkách nachází 1800 fotografií a jiných materiálů, je společnost Karel Gott Agency.

Knihu otevírá prolog, který Gott napsal v létě 2019. "Dovedu si představit, že spousta lidí, ať přátel, či známých, kteří prošli mým životem a v knize se nenajdou, může být zklamána. Ale věřte mi, že pokud by se v knize měli všichni objevit, stal by se z mé autobiografie nezáživný telefonní seznam," napsal Gott, který v závěrečných kapitolách popisuje období zápasu s těžkou chorobou.