Kanoista Fuksa vyhrál na ME i pětistovku, potřetí má evropský double

Kanoista Martin Fuksa vyhrál na mistrovství Evropy v Poznani po sobotním kilometru i dnešní pětistovku a potřetí získal na kontinentálním šampionátu double. Před tím se mu to povedlo v roce 2013 v portugalském Montemoru a před třemi lety v Bělehradě. Osmadvacetiletý český reprezentant počet evropských titulů zaokrouhlil na deset, sedm jich má z neolympijské kratší trati.

Společně s bronzem kajakáře Jakuba Zavřela na pětistovce tak má Česko z aktuálního ME třetí medaili, i když na něm s výjimkou Fuksy nikdo další z českých olympioniků pro Tokio nezávodí. Těsně pod stupni vítězů skončil v závodě na 500 metrů deblkajak Jakub Špicar, Daniel Havel. Na čtvrté příčce českou posádku dělilo od medaile zhruba půl sekundy

Další výsledky ze sportu:

Tereza Hrochová zaběhla na Evropském poháru v Birminghamu třetí nejrychlejší českou desítku na dráze. Pětadvacetiletá vytrvalkyně vyhrála B běh v čase rovných 33 minut. Hrochová si vylepšila o více než 52 sekund osobní rekord z dubnového mistrovství republiky ve Skalici. Hrochová potvrdila svou letošní formu, před dvěma týdny si při maratonském debutu zajistila start na OH v Tokiu. Druhá česká účastnice závodu, další maratonská olympionička Marcela Joglová, odstoupila před pátým kilometrem. Hlavní závod vyhrála Britka Eilish McColganová v čase 31:19,35.

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner postoupili v Ostravě po výhře 2:0 nad mistry světa Stojanovským a Krasilnikovem z Ruska do finále.

Česká tenistka Markéta Vondroušová vypadla na Roland Garros v osmifinále. Finalistka pařížského grandslamu z roku 2019 dnes nestačila na Španělku Paulu Badosaovou a prohrála po setech 4:6, 6:3 a 2:6. Poslední českou zástupkyní ve dvouhře je stejně jako loni Barbora Krejčíková, která zkusí v pondělí projít do čtvrtfinále přes Sloane Stephensovou. Americká hráčka vyřadila už dvě Češky - ve druhém kole Karolínu Plíškovou a ve třetím Karolínu Muchovou.