Na Staroměstském náměstí stojí vánoční strom, do pátku se bude zdobit

Pracovníci firmy Technologie hlavního města Prahy (THMP) dnes v noci na Staroměstském náměstí vztyčili vánoční strom, který do Prahy v neděli doputoval z Dolní Černé Studnice na Jablonecku. Nyní budou pracovníci firmy do pátku asi 21,5 metrů měřící smrk zdobit. Slavnostní rozsvěcení letos stejně jako loni kvůli pandemii covidu-19 nebude.

Letošní smrk vyrostl na soukromé zahradě v Jizerských horách. Majitelé ho plánovali tak jako tak pokácet, takže se ho rozhodli v každoročně pořádané soutěži nabídnout Praze. Zástupci města podle ředitele THMP Tomáše Jílka strom z Jablonecka vybrali z 35 nabídek, zaujal je jeho tvar a bohaté větvení.

Na Staroměstské náměstí se po loňském výpadku způsobeném pandemií nemoci covid-19 letos vrátí i vánoční trhy. Začnou v sobotu a potrvají do čtvrtka 6. ledna. Jejich podobu ve středu představí zástupci pořadatelské společnosti Taiko. Firma trhy pořádá i na Václavském náměstí a náměstí Republiky. Další se konají na náměstí Míru, Tylově náměstí a na řadě další místech po celé Praze.