Do Polska by letos mohl přicestovat rekordní počet Čechů, píše Gazeta Wyborcza

Do Polska by letos mohl přicestovat rekordní počet Čechů. Za baltskými plážemi se jich chystá rekordních 550.000, napsal dnes polský deník Gazeta Wyborcza (GW). Češi si pochvalují dobrý poměr cen a kvality služeb, písečné pláže a moře, ve kterém se dá na rozdíl od Chorvatska osvěžit. Poláci zaměstnaní v cestovním ruchu se učí i česká slovíčka. Počty českých turistů rostou podle údajů o platebních kartách společnosti Revolut rychleji než počty návštěvníků z Německa.

Vyšší počet českých turistů přijel na pobřeží Baltu už loni. Letos už to je ale opravdová invaze, píše list a dodává, že po vlně turistů z arabských zemí je to v Polsku nový cestovatelský trend.

V roce 2019 navštívilo Polsko přes 167.000 turistů z České republiky. V roce 2022 už jich bylo 227.500 a loni téměř 352.000. Pokud by toto tempo pokračovalo a podle listu se může zrychlovat, mohlo by letos do Polska přijet 500.000 až 550.000 tisíc českých turistů. Příští rok by se cestování do Polska mělo stát pro Čechy ještě snazším, protože České dráhy ve spolupráci s PKP Intercity spustí přímé spojení z Prahy do Gdyně.