Povodně nejvíce zasáhly nejchudší regiony, prezident Pavel vyzývá k solidaritě

Jesenicko nebo Frýdlantsko, které zároveň patří k nejvíce znevýhodněným regionům, utrpí pravděpodobně po povodních také největší škody. Na síti X to dnes uvedl prezident Petr Pavel. Nápravy škod po celé republice budou vyžadovat nejen pomoc státu, pojišťoven, ale všech, míní. Požádal občany o podporu těch, kteří se dostanou v těchto dnech do mimořádně složité situace.

"Povodně ještě zdaleka nejsou za námi, ale už dnes vidíme, které obce a regiony budou potřebovat největší pomoc. Například Jesenicko, nebo Frýdlantsko, které zároveň patří k nejvíce znevýhodněným regionům, utrpí pravděpodobně také největší škody," uvedla hlava státu. "Jejich nápravy po celé republice budou vyžadovat nejen pomoc státu, pojišťoven, ale také nás všech. Zkušenosti z minulých krizí ukazují, že umíme být velmi solidární," dodal Pavel.

"Nejjednodušší formou pomoci je pomoc finanční. Cest je mnoho, od příspěvku zavedeným charitativním a neziskovým organizacím, přes účty jednotlivých obcí, až po příspěvek potravinovým bankám. Pokud můžete, pomozte těm, kteří se v těchto dnech dostanou do mimořádně složité situace," uvedl Pavel a sdílel odkaz na web své manželky Evy, na kterém jsou k nalezení možnosti pomoci.