Olympiáda v Soči:

Švédské kvarteto získalo díky finišmance Charlotte Kallaové zlato ve štafetě běžkyň na lyžích na 4x5 km na olympijských hrách v Soči. Češky byly po prvním úseku díky Evě Vrabcové-Nývltové na druhém místě, ale Karolína Grohová, Petra Nováková a Klára Moravcová kontakt s elitou neudržely a celkem nabraly na desátém místě ztrátu 3:27,1 minuty.

České biatlonisty čeká na olympiádě v Soči závod s hromadným startem, poslední individuální disciplína her, ve které mohou navázat na dvě dosavadní medaile - stříbro Ondřeje Moravce ze stíhacího závodu a bronz Jaroslava Soukupa ze sprintu. Oba se jako jediní dva Češi postaví mezi třicítku mužů na start nedělního klání, o den později budou v elitní ženské společnosti také Gabriela Soukalová a Veronika Vítková.

Rychlobruslařka na krátké dráze Kateřina Novotná vypadla na olympijských hrách v Soči v závodu na 1500 metrů v rozjížďce. Ve své jízdě skončila na posledním šestém místě, na postupující trojici ztratila půl sekundy.

Jako poslední z českých medailových nadějí na olympiádu do Soči odletěla snowboardistka Ester Ledecká. Na letišti v Praze na ni ještě nedolehla olympijská atmosféra a na své první hry mířila se stejným cílem jako na každý Světový pohár - být do desítky.

Autor: Jan Charvát