Počasí

Většinou oblačno a místy sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejvyšší denní teploty -7 až -3 °C, na jihu a jihovýchodě kolem 0 °C, v 1000 m na horách kolem -8 °C, na Šumavě a v Beskydech kolem -4 °C.

Dopravu v České republice dnes ráno opět komplikoval sníh a námraza. V noci připadlo několik centimetrů sněhu, řidiči by proto měli být opatrní v celé zemi. Kvůli velmi nízkým teplotám působí sůl, kterou používají silničáři, velmi pomalu. Problémy mohou mít zejména kamiony. Několik silnic je kvůli počasí neprůjezdných. Lidé by také měli počítat se zpožděním městské hromadné dopravy, nejezdí ani některé regionální vlaky.

Na jihovýchodě Česka napadne od středy do čtvrtku dalších pět až deset centimetrů sněhu a v celé zemi může od čtvrtku silně mrznout. Teploty mohou klesat až k 12 stupňům pod nulou. Od pátku do zhruba poloviny února jsou pak předpokládány převážně ve večerních a nočních hodinách silné mrazy na celém území. Minimální teploty budou nejčastěji mezi minus 10 až minus 15 stupni, při zmenšené oblačnosti mohou lokálně klesat až ke zhruba minus 18 stupňům, doplnili meteorologové.