Polák Dudek vyhrál Zlatou přilbu v Pardubicích

Vítězem Zlaté přilby v Pardubicích se stal poprvé v kariéře Polák Patryk Dudek. Devětadvacetiletý jezdec v 73. ročníku ukončil kralování Australana Jasona Doylea, jenž se mohl stát prvním mužem, který nejstarší plochodrážní závod světa vyhraje čtyřikrát za sebou. Doyle dnes skončil druhý, třetí místo obsadil Fin Timo Lahti. Čechům závod nevyšel.

Dudek předvedl fantastické tři jízdy v řadě. Po úvodní rozjížďce první semifinálové skupiny, v níž byl spolu s Doylem a skončil až pátý, proměnil další dva starty ve vítězství a zajistil si účast v šestičlenném finále. V něm se mu povedl nejlépe start a s velkým náskokem zvítězil. Za Doylem a Lahtim skončili Australané Jack Holder a Max Fricke, šestý byl první Američan ve finále po osmi letech Luke Becker.

Ve čtvrtfinále se představili čeští jezdci Hynek Štichauer a Petr Chlupáč, ale ani jednomu z nich se nepodařilo proklestit si cestu do dalších bojů. Z pozice náhradníka absolvovala hned šest jízd osmačtyřicetiletá domácí legenda Jaroslav Petrák.