Sport:

Skupina Agrofert miliardáře Andreje Babiše se stala partnerem Českého olympijského výboru (ČOV) na nejbližší olympijský cyklus do konce roku 2016. Agrofert je sedmým takzvaným oficiálním partnerem společně s RWE, Českou poštou, Českou pojišťovnou, Lesy ČR, Alpine Pro a Sazkou. Každá z těchto firem podle neoficiálních informací přispívá ČOV 25 až 30 miliony korun za čtyřletý cyklus.

Zlatá tretra v Ostravě byla v uplynulé sezoně nejlepším atletickým mítinkem seriálu IAAF World Challenge podle bodového hodnocení informačního serveru All-Athletics.com. Podle kvality výkonů a účasti dostal 52. ročník ostravského mítinku celkem 90.241 bodů. V celkovém pořadí všech závodů obsadila Zlatá tretra třináctou pozici a předstihla dva mítinky Diamantové ligy v Oslu (89.889) a New Yorku (89.078).

Cyklista Roman Kreuziger nebude startovat na mistrovství světa ve Florencii, po nemoci a odstoupení z nedávné Vuelty ještě není v optimální kondici. Jezdec stáje Saxo-Tinkoff byl jedním ze sedmi českých jezdců v nominaci pro nedělní silniční závod.

Hokejoví útočníci Martin Erat a Martin Hanzal skórovali v pondělních přípravných zápasech na nový ročník NHL, ale porážkám svých týmů nezabránili. Eratův Washington podlehl na ledě Bostonu 2:3 v prodloužení a Phoenix prohrál s Vancouverem 1:6.

Vedoucí tým fotbalové ligy Sparta dnes vstoupí do Poháru České pošty. Ve třetím kole se představí na hřišti druholigového Zlína a soutěžní premiéru v drese Pražanů by si mohl odbýt Tomáš Ujfaluši, pětatřicetiletý navrátilec z Turecka. Zápas ve Zlíně začne v 18:00. Zbývající utkání 3. kola se odehrají ve středu, kdy se poprvé představí také obhájce trofeje Jablonec. Ten bude hrát na půdě vedoucího týmu druhé ligy Hradce Králové.

Hokejisté Slavie budou v dnešním 5. kole extraligy hájit neporazitelnost doma proti Vítkovicím. Potřetí za sebou se tým kouče Vladimíra Růžičky představí na vlastním ledě, předchozí dva zápasy vyhráli Pražané po samostatných nájezdech a v prodloužení.

Petru Kvitovou čeká na turnaji v Tokiu další mladá soupeřka, protože o postup do čtvrtfinále si zahraje proti osmnáctileté Američance Madison Keysové. Obě tenistky na sebe narazí vůbec poprvé. Světová jedenáctka Kvitová v pondělí vyřadila šestnáctiletou juniorskou jedničku Belindu Bencicovou ze Švýcarska. Lucie Šafářová soupeřku pro 3. kolo japonského turnaje zatím nezná, bude jí buď domácí veteránka Kimiko Dateová-Krummová, nebo bývalá grandslamová vítězka Samantha Stosurová z Austrálie.

Po předchozích mizerných výsledcích tenista Lukáš Rosol podruhé za sebou prošel prvním kolem na turnaji ATP. Před týdnem v Petrohradu si zahrál čtvrtfinále, dnes postoupil v Bangkoku přes Poláka Lukasze Kubota výsledkem 6:3, 3:6 a 7:6. V souboji o postup do druhého čtvrtfinále za sebou bude Rosolovým soupeřem buď Rus Jevgenij Donskoj, nebo Lu Yen-Hsun z Tchaj-wanu. Teoreticky by pak mohl narazit na Tomáše Berdycha, jenž má coby turnajová jednička v prvním kole volný los. Možnost zahrát si s Berdychem si vybojoval Španěl Roberto Bautista.

Talentovaný motocyklový jezdec Karel Hanika bude v příští sezoně startovat v mistrovství světa Moto3 a k dispozici bude mít ty nejlepší podmínky. Sedmnáctiletý suverén letošního seriálu nadějí Red Bull Rookies Cup bude závodit za elitní tovární tým Red Bull KTM Ajo, který v předchozích třech sudých letech slavil v šampionátu titul mistra světa a o další se uchází letos.