Sport

Olympijská vítězka Miroslava Knapková vyhrála i při své třetí účasti královskou regatu v Henley. Česká veslařka ve finále porazila Novozélanďanku Emmu Twiggovou a časem 8:06 minuty navíc vyrovnala traťový rekord závodu na 2111 metrů na Temži. V příštím týdnu čeká Knapkovou Světový pohár v Lucernu.

České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková ovládly ve Wimbledonu čtyřhru juniorek. Měsíc po triumfu na Roland Garros přidaly sedmnáctileté hráčky další úspěch v Londýně, kde v roli nejvýše nasazených ve finále zdolaly ukrajinsko-běloruskou dvojici Anhelina Kalininová, Irina Šimanovičová 6:3, 6:1.

Cyklista Roman Kreuziger dojel v osmé etapě Tour de France patnáctý a celkově je pátý, nejvýše v kariéře. Žlutý trikot uhájil Brit Froome.

Kajakářka Kateřina Kudějová obsadila na Světovém poháru ve vodním slalomu v Seu d'Urgell 3. místo. Deblkanoisté Kašpar, Šindler skončili čtvrtí.

Judista Lukáš Krpálek splnil roli velkého favorita a získal na Světové letní univerziádě v ruské Kazani zlatou medaili. Česká výprava má po úvodním dnu finálových soutěží na kontě už dva cenné kovy, protože stříbro přidala veslařka Jitka Antošová na skifu.

Po dvou letech zlepšila Zuzana Hejnová český rekord v běhu na 400 metrů překážek. Na mítinku Diamantové ligy v Paříži zvítězila v čase 53,23 sekundy. Své dosavadní maximum překonala o šest setin. Čtvrtá skončila Denisa Rosolová ve svém letošním nejlepším výkonu 54,38. Od stupňů vítězů ji dělilo 81 setin. Tyčkař Jan Kudlička obsadil druhé místo výkonem 570 cm. Tři pokusy o český rekord na výšce 582 cm mu nevyšly.

Hokejový útočník Jaromír Jágr by mohl v příští sezoně oblékat dres Montrealu. Tým Canadiens se v minulosti již několikrát ucházel o služby jedenačtyřicetileté české hvězdy. Hráčův zástupce Petr Svoboda přiznal, že s generálním manažerem Montrealu Markem Bergevinem jedná.

České boxerky vybojovaly dvě stříbrné medaile na mistrovství Evropské unie v maďarském Keszthely. Až do finále postoupily Alice Šrámková a Martina Schmoranzová.

Čeští volejbalisté postoupili v Evropské lize do Final Four v Turecku. Výběr nizozemského kouče Stewarta Bernarda v Opavě sice prohrál s Černou Horou 2:3, ale získaný bod mu stačil k jistotě prvního místa ve skupině B již před závěrečným nedělním utkáním proti Španělsku.

Kajakář Vavřinec Hradilek vyhrál v Seu d'Urquell po dvou letech závod Světového poháru a prožil největší úspěch od stříbra na loňských olympijských hrách v Londýně. Trať ve Španělsku projel čistě s náskokem sekundy a tří desetin před druhým Lucienem Delfourem z Austrálie.