Sport

Tenistka Barbora Krejčíková vyhrála potřetí v řadě smíšenou čtyřhru na Australian Open. Stejně jako předloni zvítězila s Američanem Rajeevem Ramem. Šestí nasazení ve finále porazili domácí dvojici Samantha Stosurová, Matthew Ebden jasně 6:1 a 6:4 za 59 minut. Krejčíková má již pátý grandslamový titul.

České biatlonistky Jessica Jislová, Eva Puskarčíková, Markéta Davidová a Lucie Charvátová skončily ve štafetě na mistrovství světa desáté. Titul v Pokljuce obhájilo kvarteto Norska, které získalo zlato potřetí za sebou. Češky, jež absolvovaly závod na 4x6 km s šesti dobíjeními, nenavázaly na loňské čtvrté místo místo z Anterselvy, pro které si dojely ve stejném složení. Za vítěznými Norkami zaostaly o 1:40,4 minuty.

Judista Lukáš Krpálek na Grand Slamu v Tel Avivu skončil hned po prvním zápase. Olympijského vítěze a nasazenou jedničku váhové kategorie nad 100 kg vyřadil ve druhém kole překvapivě Bělorus Alexandr Vachovjak. Krpálek měl na úvod volný los, zatímco Vachovjak si poradil se Slovincem Enejem Mariničem. Bělorus, který je ve světovém žebříčku až na 32. místě, pak dokázal zaskočit i českého favorita. Pro Krpálka to byl první start v olympijské sezoně.