Sport

Krasobruslař Michal Březina se na mistrovství světa propadl ze třinácté příčky po krátkém programu na 19. pozici. Jde o jeho nejhorší umístění na MS v kariéře, ale s největší pravděpodobností uhájil postup na zimní olympijské hry 2022 v Pekingu. Světový titul potřetí za sebou získal jeho tréninkový kolega Američan Nathan Chen, který se skvělou volnou jízdou posunul do čela ze třetí příčky po krátkém programu. Na Březinově výkonu se podepsal drsný pád přímo na bok při úvodním čtverném salchowu, po němž měl celou jízdu problém s levou nohou.

Ruské krasobruslařky získaly všechny medaile na mistrovství světa. Vyhrála Anna Ščerbakovová před Jelizavetou Tuktamyševovou a Alexandrou Trusovovou. Eliška Březinová po nevydařené volné jízdě klesla na šampionátu ve Stockholmu na 22. místo. Začátek se Březinové povedl, ale pak spadla při trojitém rittbergeru a začala kupit chyby.

Běžkyně na lyžích Kateřina Smutná obsadila osmé místo ve stokilometrovém závodě Aarefjällsloppet na závěr seriálu Ski Classics a v konečném pořadí se posunula na čtvrtou příčku. Na nejdelší trati v historii seriálu se startem a cílem ve švédském Vaalaadalenu byla nejrychlejší domácí vytrvalkyně Lina Korsgrenová a šestým triumfem v sezoně potvrdila letošní nadvládu.