Sport: Krasobruslař Březina vstoupil do Grand Prix 6. místem

Krasobruslař Michal Březina obsadil šesté místo na Americké brusli, prvním závodě Grand Prix v olympijské sezoně. Solidní volnou jízdou udržel pozici nejlepšího Evropana podniku v Las Vegas. Jasně vyhrál domácí Vincent Zhou. Trojnásobný mistr světa Nathan Chen se po dalších chybách posunul ze čtvrté příčky po krátkém programu jen na třetí pozici.

Březina na rozdíl od krátkého programu zařadil všechny otáčky do plánovaného čtverného salchowu, i když výjezd nebyl dokonalý. První polovinu programu na hudbu Bryana Adamse zvládl ve velkém tempu, ve druhé části přišly další drobné chyby. Skočil jen dvojitý flip, měl problém při výjezdu z rittbergeru a nestíhal dotočit závěrečnou piruetu.

-------------------

Mezinárodní mistrovství republiky v badmintonu v Brně nečekaně vyhrál Jan Louda, který v dramatickém finále porazil 82. hráče světa Tze Yonga z Malajsie 2:1 na sety a poprvé ovládl turnaj kategorie International Series. Titul mezi ženami získala Putri Kusuma Wardaniová z Indonésie. Akce s názvem Li-Ning Czech Open se zúčastnilo více než 300 hráčů z 37 zemí světa.

Dvaadvacetiletý Louda si v semifinále hladce poradil s turnajovou osmičkou Indem Sirilem Vermou. Ve finále sice ztratil první set, ale pak vyrovnal a v rozhodující sadě prokázal pevnější nervy a vyhrál 27:25.