Sport

Plzeňští fotbalisté ve třetím kole Evropské konferenční ligy v Záhřebu porazili Dinamo 1:0, ve skupině C i potřetí zvítězili a mají na dosah postup do jarní vyřazovací fáze. Svěřenci trenéra Miroslava Koubka vedou tabulku "céčka" s devíti body, úřadující chorvatští mistři mají tři body stejně jako Ballkani a Astana, jejichž vzájemný souboj v Kosovu skončil výhrou kazachstánského týmu 2:1. Západočeši se příště v Konferenční lize za dva týdny utkají s Dinamem Záhřeb doma.

Fotbalisté pražské Slavie ve 3. kole Evropské ligy prohráli 0:2 na hřišti posledních finalistů soutěže AS Řím a po dvou výhrách ve skupině G poprvé ztratili body. Souboj na takřka vyprodaném Olympijském stadionu před bezmála 65 tisíci diváků gólově otevřel už po 44 sekundách hry domácí záložník Edoardo Bove. Druhý zásah přidal v 17. minutě útočník Romelu Lukaku. Svěřenci kouče Jindřicha Trpišovského budou moct oplatit AS Řím porážku už za dva týdny, kdy přivítají bodově stoprocentního lídra skupiny na domácí půdě. Slavia má po polovině zápasů pětibodový náskok na Servette Ženeva i Šeriff Tiraspol, vzájemný duel obou týmů dnes skončil 1:1.

Úřadující mistr světa Kalle Rovanperä z Finska kraluje deštivé Středoevropské rallye po první části dnešní etapy. Tovární jezdec Toyoty, který může na předposledním závodě mistrovství světa slavit obhajobu titulu, má po pěti rychlostních zkouškách náskok 29 sekund na svého týmového kolegu a jediného soupeře v boji o titul Elfyna Evanse z Velké Británie. Třetí je Belgičan Thierry Neuville. Elitní světoví jezdci poznávají při premiéře MS na českém území náročnost zdejších tratí, kterou aktuálně zvyšuje nepřízeň počasí. Defekt hned na prvním dnešním testu poznamenal osminásobného světového šampiona Sébastiena Ogiera z Francie, ztratil přes 40 sekund a je devátý. Ještě hůře dopadl Fin Esapekka Lappi, který havaroval a rallye pro něj skončila.