Sport

Čeští hokejisté zdolali na mistrovství světa dvacítek v Göteborgu 4:2 Švýcarsko a udrželi třetí místo v základní skupině B. V úterním čtvrtfinále čeká svěřence trenéra Patrika Augusty Kanada, která porazila Německo 6:3 a skončila druhá v "áčku". Švýcaři půjdou ze čtvrté pozice na domácí Švédsko, které ovládlo skupinu. Češi sice ztratili vedení 2:0, ale v čase 52:47 rozhodl kapitán Jiří Kulich a výsledek ještě pečetil obránce Tomáš Hamara.

Jubilejní desátý start za volantem kamionu a celkově dvanáctý čeká na nadcházející Rallye Dakar Martina Macíka. Od pátku 5. ledna se bude v Saúdské Arábii snažit vylepšit své maximum z loňského roku, kdy skončil druhý. V rozhovoru s ČTK ale uvedl, že s odstupem času by byl spokojený i s tím, pokud by se v náročné soutěži umístil v elitní pětici. "Fanoušci i spousta lidí kolem mě v tom má jasno. Byli jste druzí, takže to je v pohodě. Teď už jen vyhraješ. Takhle to bohužel na Dakaru není. Kdyby to byl závod na jednu etapu, tak se s tím můžeme takhle nějak popasovat," řekl Macík. Loni vyhrál čtyři etapy a ze hry o celkový triumf reálně vypadl v 9. ze 14 etap, když zapadl v bahně. "Když jsme dojeli a byli druzí, tak jsem v cíli neměl pocit štěstí. Ten přišel až potom. Myslím si, že i když člověk Dakar vyhraje, tak je většinou tak unavený, že mu to dojde až později," uvedl.

Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Souček prodloužil smlouvu s West Hamem. Osmadvacetiletý záložník uzavřel s anglickým klubem, kterému aktuálně patří šesté místo v tabulce Premier League, nový kontrakt do června 2027. Londýňané o tom informovali na svých internetových stránkách. Souček působí ve West Hamu od začátku roku 2020, kdy přišel na hostování z pražské Slavie. V létě pak do londýnského klubu přestoupil jako nejdražší hráč z české ligy a podepsal kontrakt na čtyři roky. Stal se jednou z opor týmu a na začátku prosince poprvé vedl "Kladiváře" do soutěžního zápasu jako kapitán.