Účastníci Diamond Race projeli Českem a jsou již na Slovensku

Účastníci neoficiálního závodu luxusních aut Diamond Race projeli bez vážnějších dopravních problémů po dálnici D1 Českou republikou a vjeli na Slovensko. Cestou řešili policisté jeden dopravní přestupek. Policisté na závod luxusních aut dohlíželi, šéf dopravních policistů Leoš Tržil jel ve služebním voze celou trasu s nimi. Do závodu se přihlásilo 35 vozů a všichni účastníci museli podepsat prohlášení, že budou po trase dodržovat pravidla silničního provozu. Prvním cílem je profesionální závodní okruh v Dunajské Stredě. Účastníky doprovázel i advokát, který byl připraven řešit konflikty s policisty.

Letos policie a pořadatelé spolu poprvé komunikují. Loňský závod provázely problémy. Zatímco na českém území tehdy policie nezasáhla a sklidila za to kritiku, hned za hranicí německá policie zadržela na tři dny 35 automobilů. Majiteli každého auta uložila pokutu 1000 eur (asi 24.700 korun).

Na policejní opatření doplatila řada ostatních řidičů. Za několik desítek minut jich policisté před hraničním přechodem dálnice D2 při vyšší než povolené rychlosti nachytali asi 40. Na rychlou jízdu doplatil podle serveru iDnes.cz i ekonom Miroslav Ševčík z Liberálního institutu. Policie mu u Jihlavy naměřila na dálnici D1 rychlost 178 km/h. On to zpochybňuje. Policie jeho případ postoupí do správního řízení.