V centru Prahy se polil hořlavinou a zapálil muž, je v kritickém stavu

Před restaurací v Haštalské ulici v centru Prahy se ve středu večer polil hořlavinou a zapálil dvaačtyřicetiletý muž. Má popáleniny na polovině těla. Motiv a okolnosti jeho činu vyšetřuje policie. Vyplývá to z informací pražských zdravotnických záchranářů na twitteru a od mluvčího pražské policie Jana Rybanského. Muž je v kritickém stavu, uvedla na dotaz ČTK mluvčí vinohradské nemocnice Tereza Romanová.

Muž před činem něco říkal, oheň uhasili svědci, řekl ČTK Rybanský. "Utrpěl popáleny prvního a druhého stupně na 50 procentech těla, byl při vědomí," popsali na twitteru záchranáři. Podali mu tlumící léky a léky proti bolesti, doplnili tekutiny a převezli ho do vinohradské nemocnice.

Podobná událost se stala v lednu 2019 před sochou svatého Václava na Václavském náměstí. Čtyřiapadesátiletý muž se tam také polil hořlavinou a zapálil, ve vážném stavu byl převezen do nemocnice. Strážníci městské policie tehdy kvůli tomu následně nepřetržitě monitorovali horní konec náměstí poblíž pietních míst, která připomínají výročí sebeupálení Jana Palacha.