V pátek přibylo nejméně případů covidu za všední den od konce srpna

V pátek přibylo v Česku nejméně případů nemoci covid-19 za všední den od loňského 31. srpna. Zaznamenáno bylo 323 nakažených, což je zhruba o 29 procent méně než před týdnem. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví. Počet hospitalizovaných s covidem-19 klesl v pátek na 363, což je nejméně od poloviny loňského září. Jen za poslední dva týdny se počet pacientů snížil asi o dvě třetiny.

Tzv. incidenční číslo, tedy počet nakažených za uplynulý týden v přepočtu na každých 100.000 obyvatel, kleslo v Česku na 23. Tímto číslem se nyní vláda řídí při určování protiepidemických opatření. Incidenční číslo pokleslo téměř ve všech regionech. Nejnižší je nadále v Karlovarském kraji, kde činí jen tři případy za týden na 100.000 obyvatel. Nejvyšší je shodně v Libereckém, Zlínském a Jihočeském kraji, a to 36.

Očkováno proti covidu-19 bylo v pátek 110.202 lidí, což je třetí nejvyšší počet za den od začátku vakcinace loni v prosinci. Za celou dobu očkování už bylo v Česku podáno asi 5,77 milionu dávek vakcín proti covidu-19. Plně očkováno je zhruba 1,71 milionu lidí. U nejčastěji využívaných očkovacích látek v zemi jsou totiž potřeba pro dokončení očkování dvě dávky.