V Praze začal Prague Food Festival

V honosném prostředí Pražského hradu se setkali milovníci dobrého jídla. V Jižních zahradách si mohli vychutnat kulinářské pochoutky připravené pro čtvrtý ročník Prague Food Festivalu. Gastronomický svátek, který potrvá do neděle, začal přestřižením pásky na Plečnikově schodišti v Rajské zahradě. Pořadatelé přivítali hosty chlebem a solí. Třídenní program představí umění šéfkuchařů, degustace vytříbených pokrmů a ochutnávky vybraných nápojů. K dispozici milovníkům dobrého jídla budou zahrady Rajská, Hartigovská a Na Valech. Pokrmy prestižních restaurací a hotelů předvedou kuchaři a someliéři z více než 30 gastronomických podniků. "Nechceme na festivalu ukazovat jídla, která si můžete dát kdekoli jinde. Návštěvníci proto mohou vyzkoušet nejen průřez nejlepších restaurací na českém trhu, ale chceme představit i kuchyně zahraniční, jako je francouzská, japonská, arabská a dokonce i košer," uvedl pořadatel festivalu Pavel Maurer.