Ze sportu:

Nový trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba vyrazil společně s manažerem národního týmu Dušanem Fitzelem a předsedou FAČR Miroslavem Peltou na první inspekční cestu za hráči. V Anglii navštíví zápasy Arsenalu a Chelsea a setká se s klíčovými oporami českého výběru Tomášem Rosickým a Petrem Čechem. Potkat by se měl i s Čechovým spoluhráčem z Chelsea Tomášem Kalasem a Danielem Pudilem z Watfordu.

Kompletní tým českých skokanů na lyžích zvládl v Zakopaném kvalifikaci na závod Světového poháru, v neděli se tak na velkém můstku představí všech šest reprezentantů. Nejlépe si vedl Jan Matura, který byl se skokem dlouhým 125 metrů čtvrtý. Druhým nejlepším Čechem byl na 24. místě Roman Koudelka, jenž se postupně vrací po zdravotních problémech do formy. V závěru postupové čtyřicítky se seřadili Jakub Janda (35.), Antonín Hájek (36.), Lukáš Hlava (39.) a Čestmír Kožíšek (40.).

Biatlonista Ondřej Moravec skončil sedmnáctý v dnešním sprintu Světového poháru v Anterselvě. Spolu s Moravcem do sobotní stíhačky postoupili ještě pětadvacátý Tomáš Krupčík, který dosáhl svého nejlepšího výsledku, a Jaroslav Soukup na 46. místě. Do šedesátky postupujících se nevešli Michal Šlesingr (68.) ani Michal Krčmář (94.).

První a poslední disciplínu v programu sjezdařek absolvuje Šárka Strachová na olympijských hrách v Soči. Vlajkonoška české výpravy řekla, že má v plánu jet 10. února superkombinaci a 21. února slalom.

Běžec na lyžích Lukáš Bauer vynechá kvůli špatným podmínkám nedělní závod SP v polských Jakuszycích, kde měl testovat formu před olympiádou.

Český lyžař Ondřej Bank obsadil ve Wengenu v první superkombinaci v olympijské sezoně 16. místo. Vyhrál úřadující mistr světa Ted Ligety z USA.

Oba čeští krasobruslaři budou v sobotních volných jízdách útočit na mistrovství Evropy na medaile. Po pátečním krátkém programu patří Tomáši Vernerovi třetí příčka a Michalu Březinovi s malým odstupem pátá pozice.

Tenista Tomáš Berdych postoupil po výhře nad hráčem z kvalifikace Damirem Džumhurem z Bosny 6:4 a dvakrát 6:2 do osmifinále Australian Open a je posledním českým zástupcem ve dvouhrách. Lucie Šafářová totiž nevyužila v utkání s turnajovou čtyřkou Li Na z Číny mečbol a prohrála 6:1, 6:7 a 3:6.

Kapitán národního hokejového týmu Tomáš Plekanec se ve čtvrtečním utkání NHL zasloužil dvěma góly o výhru Montrealu v Ottawě 5:4 v prodloužení. Povedený zápas sehrál také další reprezentant David Krejčí, jenž gólem a asistencí přispěl k vítězství Bostonu 4:2 na ledě Dallasu.

Čeští házenkáři podruhé za sebou vypadli z evropského šampionátu už po skupině, kapitán Filip Jícha z toho ale nechce dělat sportovní tragédii. Postup podle něj národní tým ztratil hned úvodním nepovedeným zápasem s Rakouskem (20:30), za výkony při remíze s Makedonií a prohře 29:33 s Dánskem je ale na tým pyšný. O konci v reprezentaci nepřemýšlí, naopak je plný energie z toho, jaké zapálení pro hru mají jeho spoluhráči, především mladíci.